Teds sommarlov

Dagen då jag slutade nian ordnade mina föräldrar en liten fest för släktingar och grannar. Jag hade ju hellre hängt med mina kompisar speciellt Love. Det är lite pinsamt med kalas när alla släktingar säger ”så stor du har blivit” och ”vad ska du göra när du blir stor?” Min morbror Ruben som reser väldigt mycket hade köpt en present till mig, en säkerhetshyvel med handtag i äkta buffelhorn. ”Du har väl redan börjat raka dig och då ska du raka dig som en riktig man” skrockade Ruben medans jag blev högröd i hela ansiktet. Men den var fin och såg jättedyr ut.

Jag sommarjobbade på kommunen nästan hela sommaren. Det var inte så bra betalt men jag jobbade ute i det vackra vädret hela sommaren med att klippa gräs och rensa i rabatter. Jag hängde en del med mina polare, vi festade ibland och så hängde jag såklart med Love en hel del.

Första veckan på gymnasiet

I dag fick vi till uppgift att skriva i bloggen om vår första vecka på gymnasiet. Var det som vi hade tänkt oss, vilka känslor hade vi när vi började här och vad tror vi om de tre åren vi skall gå här?

Vi är båda överens om att vi var jättenervösa över att börja här. En ny skola, mycket större och plötsligt skulle vi vara yngst igen. Vi hade hört att de som börjar ettan skall nollas och vi var lite skraja för det. Men hittills har det inte varit någon nollning, skolan och rektorn har förbjudit det och pratat med alla föräldrar till elever i tvåan och trean. Så vi hoppas inte det blir något. Förra året hade många elever tvingats göra förnedrande saker och tre personer hade fått åka akut till sjukhuset när de tvingats dricka för mycket alkohol.

Men de äldre eleverna verkar vara snälla, vi har träffat dem lite gran då alla elever i som går samhällsprogram skall göra ett gemensamt arbete inför valet nästa år. Vi skall ordna debatter, göra en hemsida med fakta om valet och vad de olika partierna vill och mycket annat.

Lärarna är bra, ganska vanliga lite tråkigt klädda, långrandiga men snälla. Fast vår engelska lärare är bra knepig. När vi skulle ha första lektionen för honom låg den salen ganska långt ned i en korridor. På långt håll hörde vi hårdrock på högsta volym, vi tittade förvånat på varandra. När vi kom in satt en äldre, ganska kort men väldigt vältränad man med fötterna på skrivbordet. Han hade jeans och en ACDC t-shirt och en STOR guldring i örat. Välkommen till min engelska undervisning sa han på bred amerikansk brytning. Mitt namn är William men ni kan kalla mig Bill, precis som den gamle presidenten sa han. Bill är verkligen annorlunda, hård men schysst samtidigt och en grym lärare.

Det skall bli kul att gå på gymnasiet. Man behandlas nästan som vuxen och får ta mycket eget ansvar. Vi tror att det blir tre roliga år här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *