Skolfest

Nu är det nästan en månad sedan vi började skolan och alla elever på teoretiska programmen skall ha fest. Fast det blir nästan bara elever från ettan och tvåan, det måste ju vara alkoholfritt eftersom vi är under 18år och det är nog inte treorna så sugna på. Fast en del killar kommer säkert ändå, de är nog intresserad av tjejerna i de yngre årskurserna.

Vi skall träffas hemma hos Love före vi tar bussen in till festen. Några kompisar till kommer och vi kommer säkert dricka lite öl även om skolan har varnat för att de kommer att kontrollera nykterheten på festen.

Festen är på fredag och det ska bli askul. Det känns som det är första gången vi går ut på riktigt. Inget mesigt mellanstadiedisko i idrottshallen eller högstadiedisko i någon bygdegård. Detta skall vara på stadshotellet och baren är öppen fast man kan bara köpa alkoholfria drinkar där. Och tre olika DJs turar om att spela musik, festen slutar 01.00 så vi kommer nog vara trötta dan efter.

Våra föräldrar är faktiskt inte alls oroliga för festen, kanske för att vi går tillsammans och att det är skolan som ordnar den och de fixar även med buss dit och hem. Gud vad kul det skall bli!

Problem

I skolan idag pratade vi om vad som bekymrar oss mest och vad man kan göra åt det. Det är så himla svårt. Vi tänkte kanske att den man är kär i inte är kär tillbaks eller att man måste gå upp så tidigt för att komma tid till skolan. Då sa läraren nått bra, tänk den i er ålder som inte får gå i skola kanske börja jobba som barn eller inte har mat för dagen? Är inte det riktiga problem? Eller barn och unga som är riktigt sjuka och inte kan botas, de finns även i Sverige. Efter lång diskussion med läraren och de andra eleverna kom vi fram till att de flesta hos oss har kanske inga problem egentligen. Alla mår bra, alla har bra föräldrar och vänner. Vi äter oss mätta och kan köpa varma kläder till vintern.

Men det finns så många problem, det är krig på många ställen i världen fast det är 2000-tal, man tycker att mänskligheten borde lärt sig mer. Det finns så många problem som vi inte kan påverka men så finns det allt där vi kanske kan göra något. Människor som svälter eller är sjuka och inte har råd med sjukvård. Äldre som sitter ensamma hemma och inte träffar någon.

Vi  satt o pratade om detta hela vägen hem på bussen. Vi var helt överens vi måste försöka samla in pengar på något sätt men vem eller vad skulle det gå till? Det finns så många som man skulle vilja hjälpa på något sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *